Primăria Reşiţa a reintrat în posesia Platoului Secu

REŞIŢA – Primarul municipiului spunea că în zonă se vor trage utilităţi, iar reşiţenii vor fi consultaţi în privinţa a ceea ce îşi doresc să fie acolo, Nelu Popa declarând deja că acolo ar face, printre altele, şi o scenă mare pentru festivaluri folclorice de notorietate!

„După patru ani de Primărie, iată că am reușit să ajungem la o înțelegere cu firma care a concesionat platoul Secu, vorbim de Tesseract, dacă nu mă înșel, dânșii au concesionat platoul Secu, de circa 7 hectare cu obligația de a face investiții de 1 milion de euro acolo. Eu când am venit la Primărie am găsit lucrurile poticnite, erau contracte de prin 2014, am încercat să mediez elegant cu firma să-și reducă suprafața concesionată pentru că nu reușea să facă investiția pe care și-a asumat-o, nu am reușit, drept dovadă că de atunci au trecut trei ani și după trei ani am ajuns să facem ceea ce mi-am dorit de la început. Adică am făcut o mediere, i-am redus suprafața de la 57.000 de metri pătrați la 7.000 de metri pătrați, Primăria Reșița a rămas cu 46-47 de mii, practic am reintrat în posesia Platoului Secu“, spunea edilul Reşiţei.

De ce se bucură primarul pentru asta şi de ce a vrut să afle şi reşiţenii? Pentru că în discuțiile cu ADR Vest pe următorul ciclu de finanțare, 2021-2027, Regiunea 5 Vest va avea alocate circa 500 de milioane de euro pe turism. „Deci pandemia a retrezit un pic în mentalul european ideea de a se investi în turism ca să nu mai facem deplasări pe distanțe foarte lungi. În consecință, noi o să facem apă și canal la Secu, pentru că acum nu este apă și canalizare la Secu, SF-ul este deja făcut, este pregătit de depunere la ADR, pe cei 9 kilometri de la Lend până la Secu vom duce apă din oraș, clorurată, tratată, și vom aduce canalizarea înspre oraș, și după ce închidem, intenționăm să facem un trotuar și pistă de biciclete pe deasupra acestor facilități, evident nemaifiind nevoiți să folosim drumul rutier și gândim un proiect de dezvoltare a zonei platoului Secu“, a spus Nelu Popa.

Edilul Reşiţei a propus și o dezbatere publică ca să afle ce și-ar dori reșițenii. „Eu aș face un punct asemenea jazz-ului de la Gărâna, aș face o scenă mare cu un amfiteatru în aer liber, cu loc unde să se poată servi masa și să facem festivaluri de muzică populară. Avem Ansamblul Bârzava care se poate constitui într-o coloană vertebrală și cu oamenii care gestionează ansamblul să facem în fiecare an unul sau două festivaluri de notorietate în România pe partea de folclor. Terenul a fost al unei firme a familiei Bulboacă, una peste alta e important că am reușit după trei ani și jumătate să ne înțelegem și să eliberăm locul acela ca să putem investi în el, noi nu puteam să facem fonduri europene, nimic… Ei rămân cu o bucată de la drumul care coboară spre debarcader, spre pontoane, de la drum în stânga îi rămâne lui și de la drum în dreapta ne rămâne nouă. Terasa aia din dreapta poate să și-o ia, n-am nicio problemă, important pentru noi era să ne eliberăm platoul. Acolo mai sus era hotelul Splendid al OJT-ului, mai erau Pietricica, Șura Ortacilor, Constructorul, erau o grămadă de facilități de turism, toate țineau de OJT“, a mai adăugat Nelu Popa.

Sursa: caon.ro