Primarul Ioan Popa: „Nu vă e rușine chiar deloc?!”. Deputatul Spânu, picătura care a umplut paharul cu ipocrizie

Nesimțirea politică manifestată de actorii politruci de la Revoluție încoace a fost etalată periodic și fără vreo urmă de bun-simț. Aproape toți politicienii ne-au amăgit de-a lungul vremii cu promisiuni deșarte și lipsite de orice argument economic.

Sustenabilitatea celor mai multe proiecte propuse de politicieni sau o entități politice în perioada postdecembristă a lipsit cu desăvârșire. Cazuri sunt cu nemiluita și am dori să ne oprim la unul recent, și anume mărirea pensiilor cu 40%.

Parlamentarii PRO România de Caraș-Severin au devenit în ultima perioadă portavoci exponențiale la mai toate măsurile guvernamentale luate în ultima perioadă. Ai zice, la prima vedere, că acești „sfinți” ai politicii cărășene n-au nicio legătură cu politica și sunt căzuți din Rai, Divinitatea binecuvântându-ne cu expertiza și înclinarea lor nativă de a face bine conjudețenilor. Pe rând, aceștia ne dau sfaturi și propun soluții salvatoare pentru spațiul Banatului Montan. Ceea ce uită acești doi domni este faptul că ei sunt prin politică de mai bine de 20 de ani. Faptul că județul arată cum arată și suntem mai mereu prezenți pe la coada clasamentelor cercetărilor sociologice li se datorează și lor. Însă ei nu par a conștientiza acest lucru și speră că, doar din taste, cărășenii vor fi păcăliți din nou la scrutinele electorale ce vor veni.

Primarul Ioan Popa le bate obrazul aventurierilor care solicită astăzi, cu rânjetul pe buze, soluții pentru majorarea pensiilor cu 40% 

Ultimul care insistă pe acest subiect, în contextul crizei economice generate de COVID-19, este deputatul PRO România, Ion Spânu. Acesta le cere liberalilor să caute bani, de parcă banii ar fi ascunși prin vreun cotlon al Guvernului și liberalii au alte gânduri cu ei. „«N-au bani pentru majorarea pensiilor? Să caute, că de aia sunt la guvernare». Deputatul Spânu spune că Pro România susține până în pânzele albe această majorare”, semnalează publicația subiectiv.net. Ceea ce uită deputatul cărășean este faptul că, la preluarea guvernării, prin vistieria țării bătea vântul. O fi uitat parlamentarul cine a administrat treburile în ultimii 7-8 ani?!

Vicepreședintele PNL Caraș-Severin, Ioan Popa, a luat atitudine la declarațiile deputatului Spânu. Primarul Reșiței le bate obrazul stângiștilor și le aduce aminte cum, tot cu promisiuni deșarte, au amăgit pensionarii reșițeni în perioada 2012-2016. Atunci, municipalitatea, condusă de un stângist, a acordat subvenții la transportul în comun vârstnicilor, „uitând” să mai plătească acea subvenție operatorului de transport. Și suma nu era deloc de neglijat, peste un milion și jumătate de euro au fost plătiți ulterior de primarul Ioan Popa din bugetul local.

În iulie 2016, la 3 săptămâni de la câștigarea mandatului de primar, m-am trezit cu conturile blocate de RoATir pentru neplata subvențiilor ce au fost acordate pensionarilor pe ultimii trei (3) ani! 1,5 milioane de euro! Incredibil! Au dat subvenții trei ani, dar nu le-au plătit operatorului! Am căutat bani «în pânzele albe», adică am stopat căpușarea banilor publici și am reușit să acopăr datoriile create de o gașcă de micinoși cu mâna largă. Aceiași aventurieri solicită astăzi, cu rânjetul pe buze, soluții de majorare cu 40% (sic) a pensiilor. Nu vă e rușine, chiar deloc?!”, le bate obrazul pe o rețea de socializare liberalul Nelu Popa.

Nu, nu le este rușine. Dacă le era rușine se ascundeau prin munți și nu mai emiteau nicio părere când venea vorba despre cum se administrează o țară, un județ, un municipiu.