Primarul Ioan Popa, către absolvenții reșițeni: „Avem aspirații, vrem să schimbăm lumea și o vom face! Iar Reșița vă așteaptă să reveniți!”

Absolvirea unui ciclu de învățământ este momentul în care tinerii încheie o etapă a vieții și încep una nouă în demersul dezvoltării personale a fiecărui individ. Fie că vorbim de absolvenții de gimnaziu, liceu sau școală profesională.

Primarul Nelu Popa a transmis în această dimineață un mesaj emoționant elevilor care susțin acum examenul de capacitate, bacalaureatul sau examenul de absolvire a școlilor profesionale. Edilul îi îndeamnă pe absolvenți să-și facă un inventar al perioadei anterioare și să meargă mai departe fără frică.

Absolvirea este un moment în viața tinerilor în care marcăm mai degrabă deschiderea noilor oportunități din viață, decât să încercăm sentimente de nostalgie pentru perioada care s-a încheiat. Momentul de absolvire coincide cu continuarea în alt context a procesului de învățare – dezvoltare. Este adevărat că după absolvire nu mai primim în mod direct teme de la profesori, dar primim lecții de la viață, sub forma de noi provocări, care sunt tot atâtea teme pe care suntem invitați să le rezolvăm. Faceți un inventar și mergeți mai departe cu deprinderile cu care v-a echipat școala, cu deschiderea pentru nou și tot ceea ce este necunoscut cu acceptarea sau chiar generarea schimbării de care să nu vă fie frică! Informațiile le putem lua cu ușurință de pe diferitele platforme, dar avem nevoie mare de abilitatea de a naviga și a selecta dintre ele, de a căuta și a distinge între ce este corect și ce este fals. Învățarea este un proces care ne însoțește toată viața, asta ne dorim, asta vă dorim. Ne-a plăcut să învățăm, ne-a plăcut să ne schimbăm, avem curaj, avem încredere că știm să facem multe lucruri independent și împreună”, le transmite Popa elevilor reșițeni.

Totodată, primarul Reșiței este convins că mare parte din absolvenți vor reveni în municipiul de pe Bârzava și vor pune umărul la dezvoltarea Reșiței.

Avem aspirații, vrem să schimbăm lumea și o vom face! Iar Reșița vă așteaptă să reveniți după ce veți dori să deschideți o afacere, mai mică sau mai mare, să reveniți dacă veți dori un loc de muncă în instituțiile municipiului, unde să aduceți un plus de profesionalism, mai puțină birocrație, mai multă eficiență, să reveniți acasă cu studiile finalizate în țară, să facem din Reșița orașul cochet, cu o calitate a vieții ridicată”, este mesajul transmis de primarul Ioan Popa.

 

sursa: resita.ro