Faptul că domnul Crina preferă emisiunile în care este singurul invitat nu mai prezintă pentru mine o surpriză. Evită confruntările, desigur, din lipsa argumentelor, a unui plan clar de dezvoltare a Reșiței, a neputinței de a fi spontan, concis și convingător. Departe de mine să mă hazardez în a emite judecăți de valoare, de a practica atacuri cu iz electoral, mânat de oareșce sentimente de tip ”anti”, așa că aduc în sprijinul acestor afirmații, emisiunea din data de 14 mai 2016, la TVR 1, http://www.tvrplus.ro/editie-alegeri-locale-2016-445719, singura ocazie, de altfel, când candidatul PSD pentru Primăria Municipiului Reșița a fost prezent   într-un studio, față în față cu adversarul politic. Nu sunt de altfel, unicul care a remarcat aceste lucruri, deunăzi am citit o radiografie a unui telespectator ce nici măcar nu poate vota în Reșița: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1300372116644432&id=513487848666200&substory_index=0 .

Astăzi, 21 mai 2016, a fost din nou o dezbatere la care au putut participa cei ce țintesc fotoliul de primar, gazdă fiind TVR 2. Cei hotărâți au dat curs invitației, în platou fiind prezenți Gheorghe Jenar (UNPR), Ionela Kovacs (ALDE), Ioan Popa (PNL), Paul Purea (PMP) și….  al șaptelea pitic din lista de consilieri locali propuși de PSD. Între candidații pentru Primăria Reșița, un candidat pentru Consiliul Local din partea PSD! Semnul mirării e al meu, aroganța e a PSD.

Desigur, oricăruia din noi i se poate întâmpla, ca din motive neprevăzute să lipsească, nu acest lucru îl pun în discuție. Dar în calitate de viceprimar cu atribuții de primar, candidat pentru primărie, să îți permiți să delegi să te reprezinte într-o confruntare serioasă, un necunoscător, când ai consilieri la îndemână ce actualmente lucrează în instituție, mi se pare nu atât o lipsă de strategie sau de fair-play față de contracandidați, cât o jignire la adresa electoratului, în primul rând. E probabil, același model prin care au fost dați rapid și niște investitori, de curând sosiți la Reșița, pe mâna unui subaltern, arătând astfel, (pentru a câta oară?!) lipsa de interes pentru comunitate.

Domnule Crina, am fost surprins de faptul că vocalul Mutulică știa ce vreți să faceți de acum înainte, dar nu știa să răspundă la întrebările vizând situația actuală a problemelor din oraș. N-am înțeles nici de ce, după fiecare răspuns (nerăspuns!) mulțumea, ca și când ar fi auzit răsunând apaluze în mintea sa.

Nu mi-am propus să fac o analiză a prestației lipsită de prestanță a reprezentantului PSD, dar e bine să știți, domnilor social-democrați, că o discuție despre viitorul unui municipiu reședință de județ aflat în colaps, nu e nici bășcălia practicată pe rețelele de socializare, nici șiragul de promisiuni electorale trâmbițate la mitinguri.

Reșița la această oră e un oraș închis, mohorât, cu oameni ce nu mai întrezăresc nicio urmă de speranță. Din această cauză, credeți-mă, pe cuvânt, că reșițenii nu-și doresc continuitate, așa cum îi tot asigurați. Rămâne strict dorința dumneavoastră de continuitate într-o funcție pe care ați dovedit deja că nu o meritați. A fi aproape de oameni, așa cum scrie pe afișele electorale ale partidului din care faceți parte, nu înseamnă ca nu cumva să vă scape vreun eveniment urban la care să nu participați, precum o faceți în ultima vreme, uitând de fapt, că ceea ce vă scapă sunt  durerile și neajunsurile reșițenilor

Pe mine, personal, m-ați convins prin neprezentare… să nu vă votez!

http://www.tvrplus.ro/editie-alegeri-locale-2016-447589

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>